Logo

GEZOCHT: enthousiastelingen om een groepje Leesjury-leden te begeleiden!

Beste ouders Kennen jullie de Leesjury al? De Leesjury is een leesclub waar kinderen en jongeren boeken lezen en er nadien…...
03/07/2024

Beste ouders

Kennen jullie de Leesjury al? De Leesjury is een leesclub waar kinderen en jongeren boeken lezen en er nadien met leeftijdsgenoten over praten. De kinderen lezen van september tot april acht boeken en doen dit volledig zelfstandig. Na het lezen van twee boeken komen ze telkens samen in groep, onder begeleiding van een Leesjury-begeleider. Op het einde van het leesjaar kiezen de juryleden hun favoriet.

Wij zoeken Leesjury-begeleiders op school! De werking (onder begeleiding van de Maldegemse bib) groeit jaar na jaar, ook op onze school. Daarom zijn we op zoek naar extra begeleiders die op school (over de middag of net na de schooluren) een groepje willen begeleiden.

Wat doet een begeleider? Als begeleider speel je een belangrijke rol in de Leesjury. Je begeleidt jouw juryleden bij het lezen, zodat ze kunnen groeien als lezer. Vervolgens bespreek en vergelijk je samen met de leden de boeken (4x per schooljaar). Samen spreken we af op welke dagen/uren dit het beste lukt. Er zijn veel manieren waarop je kan praten over boeken. Hiervoor krijg je ook ondersteunend materiaal aangeboden of laat je creativiteit de vrije loop! De laatste stap is het beoordelen van de boeken. Dit gaat via een stemformulier waarna de winnaar vervolgens bekend wordt gemaakt op het slotfeest (georganiseerd door de bib) samen met de andere groepjes.

Ben jij of ken jij een enthousiaste (jeugd)boekenfan? Heb je zin om hier met kinderen of jongeren over te praten? Dan ben je bij de Leesjury aan het juiste adres! Laat jouw gegevens achter via dit contactformulier of stuur een mailtje naar bibliotheek@maldegem.be zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.


Meer info over de Leesjury: https://maldegem.bibliotheek.be/de-leesjury (schrijf gerust ook uw kind(eren) in voor de Leesjury!)

Meer info over begeleider zijn in de Leesjury: https://maldegem.bibliotheek.be/de-leesjury-begeleiders

Meer van deze klas:

Fietsuitzwaai van L6

Fietsuitzwaai van L6

Met veel toeters en bellen en ook met een traantje zwaaiden we allemaal onze zesde klassers uit.

Grote sprong van de derde kleuters

Grote sprong van de derde kleuters

Je kwam hier aan op kleine voetjes, met bange stapjes, deed heel veel magjes, maar ook wel moetjes, maakte af en toe zelfs grapjes. Je leerde veel, speelde fijn, kon zo leuk nieuwsgierig zijn. Nu mag je verder met een grote sprong, van hier tot in Hong Kong. En weet...

Proclamatie klas 2024

Proclamatie klas 2024

Het einde is in zicht. Eén voor één zijn we voor jullie gezwicht. We hebben jullie zien groeien en openbloeien. Jullie hebben iedere dag een lach op ons gezicht getoverd en voor altijd een plekje in ons hart veroverd. Het ga jullie goed in alles wat je doet.