Aanmelden
Taallesjes op school
Gezien de huidige precaire toestand m.b.t. het corona-virus, lijkt het ons verstandiger even af te wachten hoe de situatie evolueert. Vanaf het moment dat deze er weer gunstiger uitziet, zullen we samen met dis-moi verder bekijken. Nl. wat en hoe rond taallesjes voor kleuters of andere leeftijdsgroepen op onze school (tijdens - voor/na de schooluren - in vakanties). Wordt zeker vervolgd !
29/10/2020


verhoogde waakzaamheid
De scholen open houden en de leerlingen optimaal aanwezig laten zijn, kan maar mits strengere maatregelen toegepast worden. Tergelijkertijd  zijn er grote bezorgdheden door de toename van het aantal kinderen die in quarantaine moeten door besmette ouders, familie, vrienden of kennissen en hierdoor tijdelijk het dagelijks ritme van schoolgaan moeten missen. De school blijft open voor de leerlingen en ook de opvangwerking.

Kinderen kunnen zeker drager zijn van het virus maar worden tot dusver zeer zelden ziek. Indien uw kind(eren) toch symptomen zouden vertonen, blijft het aangewezen om de kinderen thuis te laten uitzieken. Dit geldt eigenlijk altijd. Wanneer kinderen koorts hebben of andere ziekteverschijnselen blijven ze altijd beter thuis. Dat voorkomt sowieso verspreiding van eender welk virus. Het voorkomt dat andere gezinnen en personeelsleden geïnfecteerd raken. 

Bij afwezigheid van meerdere leerkrachten en/of personeelsleden zullen we genoodzaakt zijn om bepaalde klassen en/of afdelingen te sluiten of naar huis te sturen aangezien we geen klassen of groepen mogen bij elkaar zetten vanaf de herfstvakantie. Voor leerlingen die in quarantaine verblijven, werken we bij voorkeur via live streaming (indien mogelijk). Indien een groot deel  van de klas in quarantaine wordt geplaatst, schakelen we mogelijks over naar afstandsonderwijs.

Met deze maatregel menen we een belangrijke bijdrage te kunnen leveren tot het gezond houden van heel onze schoolgemeenschap. Tot dusver zijn we wonderlijk wel gespaard gebleven van gekende besmettingen, al vertoeven er al een aantal ouders en kinderen in een beschermende quarantaine.

In de kleuterschool aanvaarden we vanaf morgen - dinsdag 27.10.2020 - geen verjaardagstraktaties meer . De traktaties van vandaag - maandag 26.10.2020 -  worden vrijdag uitgedeeld na minstens 3 dagen quarantaine op school. We zien het liever anders maar de maatregelen zijn voorlopig wat ze zijn.

Na de herfstvakantie zullen we met luchtkwaliteitsmeters in de klassen werken waarbij we dagelijks de kwaliteit  van de lucht onderzoeken en kunnen bijsturen indien nodig (via verluchting en ventilatie). We voorzien nu reeds zoveel mogelijk ventilatie van de lokalen.

DE HERFSTVAKANTIE WERD VERLENGD TOT EN MET 11 NOVEMBER 2020.

Onze oudercontacten van november zullen voor heel wat kinderen online doorgaan. Meer info volgt. Ondersteunings- en zorgoudercontacten lopen reeds . Deze oudercontacten gaan onder strikte maategelen door op school en via afspraak.

Heb je nog vragen, aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen.
Tijdens de schooluren via secretariaat@vbsdekleiheuvel.be en via 050/71.52.07. Buiten de lesuren kan u steeds terecht op ons noodnummer of tijdelijk CORONANUMMER 0474/10.84.69.

stappenplan "mag mijn kind naar school komen?" in code oranje
26/10/2020


Het wereldwinkeltje was een groot succes!
Lieve leerlingen, ouders, collega's en zesdejaars
 
Dankzij jullie werd ons "wereldwinkeltje" weer een groot succes.
We haalden zo maar eventjes 1256 euro op dat we kunnen overschrijven naar de wereldwinkel van Maldegem.
Daar zijn we bijzonder trots op !
Het was leuk om het enthousiasme te zien waarmee onze zesdes zich inzetten voor hun winkeltje. Echt niets was hen teveel ! De overvolle auto van de juf leegmaken, alles klaarzetten voor verkoop, hun speeltijd opgeven om het winkeltje open te houden en dat een hele week lang,... Wij zijn super fier op hen !
De andere kinderen genoten ervan om zelf eens naar de winkel te gaan en hun zin te kunnen kopen. Dan smaakt eten en drinken voor het goede doel nog eens zo lekker !
 
Dikke merci voor alle steun,
juf Delphine & juf Brenda
26/10/2020


CODE ORANJE - wat betekent dit voor onze school?

Yo, you, go FLUO!!!

20/10/2020


Ook onze leerlingenraad ging van start ...
in de lagere school zetelen 2 kinderen uit elke klas in de leerlingenraad.
Ontdek deze enthousiaste leerlingen via "verbonden met - leerlingenraad".
 
16/10/2020


Nieuwe ouderwerking op onze school uit de startblokken !
Een enthousiaste bestuursploeg gaat uit de startblokken ...

 
16/10/2020


​Een boekenruilkastje erbij!
Trots stellen Yenthe (L2) en Yenka (L5) een nieuw boekenruilkastje voor. Ze hebben de realisatie van hun kastje in goede banen geleid, samen met omi en opa Geert.

Zin in een goed boek? Je kan op ruiltocht gaan naar Middelburg. Omi en opa Geert wonen in de Kloosterstraat 7. Het kastje hangt om de hoek in de Kasteelstraat op de zijgevel van hun huis. Je vindt foto’s en een plannetje in de bijlage van dit bericht.
En wie weet, misschien belandt het boek daarna in het kastje bij onze school.

Wij zijn alvast trots dat Yenthe, Yenka en hun team het leesvirus willen doorgeven!
Waar vind je het boekenruilkastje van Yenthe en Yenka?
14/10/2020


Bij een jeugdbeweging? Toon het op vrijdag 23.10.2020 !

13/10/2020


Yo, you, go FLUO!!!