Aanmelden
we zijn gestart!
Net voor het bouwverlof kreeg de school vanuit Brussel (agion - agentschap voor infrastructuur in het onderwijs) de toezegging van de werken aan Himpe uit Loppem.
Volg de vorderingen van de bouwwerken op de schoolwebsite onder de knop "bouwproject" bij 'verloop der werken'.
22/08/2016


Laatste schooldag
Vakantie is
geen tijd om te vergeten.
Vakantie is eerder
een tijd om wat je beleefde
rustig een plaats te geven.

Die tijd is je
van harte gegund !

'Er zijn twee geschenken die we onze kinderen zouden moeten geven : wortels en vleugels".

Het schooljaar is voorbij.
Tijd om door te gaan.
Als een klas vol lege stoelen
sta ik hier maar, me leeg te voelen.

Ik sta. Ik slik. Ik zucht. Ik zeg
tot slot alleen nog maar
"tot ziens".
Tot volgend schooljaar.

Allen een fijne en onvergetelijke vakantie gewenst !
Stefanie Van den Bussche
directeur
30/06/2016


afscheid 6deklassers
Vandaag namen we tijdens de eucharistieviering in de kerk afscheid van onze 6deklassers. We wensen hen veel succes in hun verdere schoolloopbaan en leven. We zeggen alvast geen vaarwel maar 'tot ziens'.

Robbe Van de Velde, oud-leerling van onze school, maakte een filmpje voor hun afscheid. Juf Brenda Geyssens is de inspirator en scenarist van dit prachtig filmpje. Een verdiende OSCAR voor beiden!
afscheid 6de leerjaar
28/06/2016


verkeersbrevetten
Vrijdag 24 juni namen we de verkeersbrevetten af van 3de kleuterklas (meestapper) tot en met 6de leerjaar. Voetgangersbrevetten in het eerste leerjaar (brons), 3de leerjaar (zilver) en 5de leerjaar (goud). Fietsersbrevetten in het 2de leerjaar (brons), 4de leerjaar (zilver) en 6de leerjaar (goud). Het gouden voetgangersbrevet van het 5de leerjaar hangt samen met het grote verkeersexamen en het gouden fietsbrevet van het 6de leerjaar is een omloop in de buurt van de school in samenwerking met politie, fietsersbond en burgerwacht.
Dank aan de vele helpende handen !
25/06/2016


We zijn uitgeroepen tot DUIVELSE SCHOOL !
Onze school deed mee aan de wedstrijd van Ketnet om de Rode Duivels op school te ontvangen. We registreerden onze GOEDE DADEN van 21 juni en ontvingen een certificaat van DUIVELSE SCHOOL en een filmpje met persoonlijke DANK U WEL van onze RODE DUIVELS. 
25/06/2016


fietsersbond
Op goede dadendag werden de leden van de fietsersbond eens extra in de bloemetjes gezet door de kinderen en juf Mia van het 4de leerjaar. Ze maakten zelfs een pagina aan op onze website voor hen. Neem gerust een kijkje op 'verbonden met' en klik op 'de fietsersbond'.
Alvast dank voor dit mooie initiatief en dank voor de vele fietsbegeleidingen doorheen het schooljaar !
24/06/2016


Wij horen graag uw mening !
Geef uw mening via onze ouderbevraging !
Driejaarlijks willen we graag weten wat jullie van vbs de kleiheuvel vinden . Je vult één vragenlijst in voor al je kinderen.
Eén per gezin dus.

De bevraging verloopt anoniem indien je dat wenst. 

Je kan op het einde ook je naam invullen, dan kunnen we eventueel terugkoppelen nav. speficieke bemerkingen die je maakt.  

Indien je wil kan je verduidelijkingen of opmerkingen maken op het einde van elk hoofdstuk in de voorziene vrije ruimte. Heb je een verschillende mening naargelang de klas waarin je kind zit, dan kan je deze ruimte ook gebruiken om dat duidelijk te maken.

We hebben getracht de enquête zo bondig mogelijk te houden zodat het niet te veel tijd inneemt om de vragen te beantwoorden (+/- 50 korte vragen). 

De enquête staat open tot en met 30  juni.
De resultaten van deze bevraging zullen komend schooljaar aan u  bekend gemaakt worden. In het kader van onze interne kwaliteitszorg zullen we actiepunten uitzetten. Deze bevraging stelt ons in staat om onze werking bij te sturen waar nodig.

Alvast bedankt voor jullie tijd! 

Ga om het in te vullen naar:
https://docs.google.com/forms/d/1umDSwcUCDXZDO1rgOhrAiv-kcy-LaDUrBMpIU25vsRg/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

vanwege directie en team
22/06/2016


GOEDE DADENDAG
Dinsdag 21 juni organiseerden we op school een GOEDE DADENDAG als laatste stap in ons jaarthema "de gelukszoekers".  Geluk doorgeven als belangrijke pijler om zelf aan je geluk te werken. Met het team deden we een brainstorm "aan wie kunnen we geluk doorgeven" en de leerlingen van de leerlingenraad wensten een goede dadendag te organiseren waardoor beiden werden gecombineerd.

*de peuters van juf Yasmin verwenden mama, oma, tante, ...
*de kleuters van juf Heidi zetten alle kleuterleidsters in de bloemetjes
*de kleuters van juf Kathleen bedankten onze directie, Van den Bussche Stefanie, om dagelijks aan het poortje te staan en zo goed zorg te dragen voor alle kinderen op school
*de oudste kleuters van juf Hilde, juf Greet en juf Mieke hielden een theekrans voor de vluchtelingen uit het OCMW van Maldegem  als dank voor hun voorleesmomentje enkele weken terug
*de kinderen uit het eerste leerjaar van meester Bart gingen op bezoek in het rusthuis naast school, zongen liedjes, speelden een gezelschapsspelletje, ...
*de kinderen van juf Joke en juf Mira in het eerste leerjaar nodigden de kinderen van het 6de leerjaar uit voor een picknick samen
*de kinderen van het 2de leerjaar bij juf Katrien organiseerden een spel tijdens de namiddag met de peuters en eerste kleuterklassers van juf Heidi en juf Kathleen
*de kinderen van het 3de leerjaar houden een carwash ten voordele van kinderkankerfonds
*de kinderen bij juf Mia en juf Jolien in het 4de leerjaar zetten de mensen van de fietsersbond in de bloemetjes en maakten een pagina aan op onze schoolwebsite (te vinden bij 'verbonden met')
*het 5de leerjaar van meester Stefaan zamelden gedurende enkele maanden dopjes in en verzamelden maar liefst meer dan 100kg en deze werden geschonken aan het Belgisch centrum voor blindgeleidehonden
*het 6de leerjaar hield een fairtradewinkeltje en zamelden meer dan 1000 euro in voor de wereldwinkel
*directie, Stefanie Van den Bussche, heeft alle kinderen en alle medewerkers op school getrakteerd met een heerlijk ijsje tijdens de namiddag

"Wat hebben we toch geluk dat we hier op school zitten", zei Axelle Belaey uit het 3de leerjaar. Bedankt voor het mooie compliment, Axelle!

Het was een geslaagde afsluiter van een al even schitterend jaarthema !
 
21/06/2016


bezoek Vlaams Parlement
Beste ouders,
donderdag 23 juni zouden we met de leerlingenraad naar jaarlijkse gewoonte het Vlaams Parlement bezoeken. We hadden ons bezoek al verplaatst nav de aanslagen in Brussel in maart. Ons bezoek hebben we geannuleerd nav de blijvende terreurdreigingen in Brussel. We hadden al een bijkomende maatregel genomen, nl. met een autocar naar Brussel afreizen in plaats van het openbaar vervoer te nemen maar we willen het risico niet nemen met de kinderen om nu Brussel in te trekken.

We plannen volgend schooljaar (net voor de herfstvakantie 2016) om met de groep leerlingen van dit schooljaar en de groep van komend schooljaar samen het Vlaams Parlement te bezoeken onder leiding van Valerie Taeldeman. We zulen sowieso met de autocar naar Brussel reizen en het openbaar vervoer mijden.

De centjes en de bestelling van de belegde broodjes houden we bij tot volgend schooljaar.
21/06/2016


doorschuifdag
naar jaarlijkse traditie gingen alle kinderen al een kijkje nemen in de klas van volgend schooljaar en schoven ze door naar meester of juf die hen komend schooljaar zal begeleiden. Juf katrien Caeckaert (2de leerjaar) gaat op 31 januari 2017 op pensioen.
Juf Joke zal samen met haar het 2de leerjaar begeleiden en zal de fakkel overnemen van juf Katrien op 1 februari.
20/06/2016


sponsorloop 2016
DEZE NAMIDDAG LIEPEN ALLE KINDEREN VAN DE SCHOOL ten voordele van digiborden en digitaal materiaal op onze school. De peuters en eerste kleuters van juf Heidi liepen 15 km en de kindjes van juf Kathleen 16 km. De 2de en 3de kleuterklassers van juf Hilde liepen 26 km en de kindjes bij juf Mieke 27 km. Het eerste leerjaar liep 26 km, het 2de leerjaar 28 km, het 3de leerjaar 24 km, het 4de leerjaar 27 km , het 6de leerjaar 36 km. Het vijfde leerjaar liep het meest, nl. 38 km.

ALVAST HARTELIJK DANK VOOR DE VELE SPONSORS. Dankzij jullie plaatsen we eind dit schooljaar een digibord in het 3de leerjaar en wordt er een laptop voor de klas aangekocht en lamellen gehangen in de klas. Totale kostprijs : 4200 euro.

Dankzij de opbrengst van de sponsorloop vorig schooljaar en dit schooljaar kunnen we deze investering doen ! BEDANKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17/06/2016


Fietsexamen 6de leerjaar
Op vrijdag 24 juni zullen de kinderen van het 6de leerjaar hun fietsexamen afleggen. Let op : de fietsen worden voor vertrek gecontroleerd door de politie en wie niet in orde is, mag niet vertrekken en is dus automatisch niet geslaagd voor het fietsexamen !
Het Grote Fietsexamen – Fietsbrevet Goud
= een praktijktest op de openbare weg in de nabijheid van de school.
Vaardigheden:
 • Rechts op de rijbaan fietsen.
  Rechts afslaan.
  Links afslaan zonder voorsorteren.
  Langs een hindernis fietsen.
  Voorrang verlenen.

15/06/2016


vakantiedagen 2016-2017
Beste ouders,
hierbij de vakantiedagen voor komend schooljaar :

*pedagogische studiedag: vrijdag 30 september 2016
*facultatieve verlofdag: maandag 3 oktober 2016
*herfstvakantie: van zaterdag 29 oktober t.e.m. zondag 6 november 2016
*Wapenstilstand: vrijdag 11 november 2016
*kerstvakantie: van zaterdag 24 december 2016 t.e.m. zondag 8 januari 2017
*pedagogische studiedag:woensdag 18 januari 2017
*krokusvakantie: van zaterdag 25 februari t.e.m. zondag 5 maart 2017
*paasvakantie:van zaterdag 1 april t.e.m. maandag 17 april  2017
*Dag van de Arbeid: maandag 1 mei 2017
*O.-H.-Hemelvaart: donderdag 25 mei 2017                
*overbruggingsdag: vrijdag 26 mei 2017
*facultatieve vakantiedag: maandag 29 mei 2017
 *Pinkstermaandag:maandag 5 juni 2017  
 
9/06/2016


opendeurdag zondag 29 mei 2016 van 13 tot 17 uur


Allen van harte welkom op onze opendeurdag !
Zondag 29 mei 2016 tussen 13 en 17 uur!


Met kinderanimatie en bar door onze ouderraad.

Breng gerust je ouders, grootouders, vrienden, buren, kennissen, ... mee om eens een kijkje te nemen in onze klassen en op school.

Het wordt een actieve curieuzeneuzenamiddag !
26/05/2016


schooltoelage
Herinnering!
                                                                                                                            
Hebben jullie de aanvraag voor een schooltoelage voor dit schooljaar al ingevuld?
Tot 1 juni kan het nog! 
Wil je graag hulp bij het invullen van de schooltoelage? Neem gerust contact met onze administratief medewerkster, Mieke Heene op 050/71.52.07 of via info@vbsdekleiheuvel.be
 
24/05/2016


de kinderen van het 4de leerjaar bij VTM Kzoom
Wist je dat de kinderen van het 4de leerjaar van juf Mia en juf Jolien vandaag samen met mevrouw, Stefanie Van den Bussche, de studio's in Medialaan Vilvoorde onveilig hebben gemaakt?
Het vierde leerjaar neemt deel aan een nieuw programma van VTM KZOOM, de slimste klas. Waar klassen uit het 4de leerjaar over heel Vlaanderen tegen elkaar strijden.
We woonden 2 opnames bij van het nieuwe programma. We ontdekten hoe een studio werkt, wie er allemaal betrokken is bij opnames en vooral wij ontmoetten ook enkele BV's .
Van zodra bekend, melden we de uitzenddatum en uur.
Goed gedaan, Milo en Céleste en juf Jolien!
19/05/2016


SAM de verkeersslang

2/05/2016


Blij dat jij op tijd bent !
We starten 's morgens om 8.30 uur en 's middags om 13.15 uur.
We laten 2 bellen rinkelen.

Bel 1 (om 8.28 uur en 13.13 uur) geeft het signaal aan de kinderen op de speeplaats om te stoppen met spelen, eventueel nog naar het toilet te gaan, hun boekentas te nemen en naar de rij te gaan.
Bel 2 (om 8.30 uur en 13.15 uur) geeft het signaal aan de kinderen dat ze klaar in hun klasrij horen te staan zodat juf of meester met hen op tijd kan starten.

We merken de laatste dagen dat er ontzettend veel kinderen (en ouders) aankomen op  of na het 2de belsignaal. Een warme oproep om ervoor te zorgen dat uw kind(eren) op tijd zijn en de juf en meester op tijd kunnen starten.

Volgende week gaat de nieuwe zwarte poort bij het 2de belsignaal dicht. Laatkomers kunnen dan enkel nog via de ingang aan het secretariaat (met trapjes) naar binnen.

Blij dat jij alvast op tijd bent !

PS : het groene poortje zal op termijn niet meer gebruikt worden op de kleuterspeelplaats. De nieuwe zwarte poort zal dit vervangen. Zorg ervoor dat de poort steeds netjes dicht is bij het betreden of verlaten van de school aub. Er zijn 2 sluitingen (handvat en bovenaan de poort een klapper). De klapper is niet bereikbaar voor kinderen waardoor we vragen om bij de voor- en naschoolse opvang steeds mee te komen tot aan de nieuwe zwarte poort. Zo bent u zeker dat uw kind(eren) veilig op school zijn en dat er geen andere kinderen de school kunnen verlaten. Dank alvast!
19/04/2016


Bedankt voor jullie steun
Onderwerp: Dank je wel voor jouw steun!
We ontvingen op 04/04/2016  een bijdrage van  491,9 euro van jouw school VBS -De Kleiheuvel in Maldegem .. Daarom: hartelijk bedankt!
Dankzij deze gift kan Broederlijk Delen de plannen van het Zuiden blijven ondersteunen.
Op www.broederlijkdelen.be/campagne lees je hoe wij het geld besteden. Je vindt er updates over het leven van de campagnefiguren en verneemt er alle laatste nieuwtjes over de jaarlijkse Broederlijk Delencampagne.
Stuur dit gerust door naar iedereen die meehielp aan het slagen van de Broederlijk Delenacties op jouw school .
Vriendelijke groeten,
Frank Lavens
 
18/04/2016


Dank aan de donateurs van 2015
In 2015 ontvingen we terug heel wat donaties voor onze komende bouwwerken op school (zie bouwproject - donaties). Reeds 198 donaties in 4 jaar werden gestort aan de school en dit voor 20.944 euro. Ook jij kan onze school steunen door 50 euro over te schrijven (zie voor meer info bij bouwproject - donaties). Word jij onze 200ste donateur?
12/04/2016


Koffiestop onder een stralende zon
Voor de  vijfde keer organiseerden we een koffiestop, een initiatief van Broederlijk Delen waar we als school graag aan deelnemen. Onder een stralende zon mochten ouders, grootouders, familie en vrienden een kopje FAIRTRADE koffie of thee of een glaasje FAIRTRADE fruitsap drinken. De vrije bijdrage ging rechtstreeks naar Broederlijk delen. In deze vastentijd hebben de kinderen kennis gemaakt met de mensen uit Colombia. Jennifer is 12 jaar. Ze woont samen met haar familie in Kitek Kiwe, een dorp op het Colombiaanse platteland. Ze vluchtte met haar familie en vele anderen voor het geweld in haar geboortestreek. Jennifer is, net zoals haar papa en broer, lid van de guardia indígena: de inheemse wacht. Ze leert er zichzelf en de anderen te respecteren, op een geweldloze manier op te komen voor haar rechten en de grond te beschermen. Het symbool van het geweldloos verzet is de “baston”, een stok met linten aan in verschillende kleuren. 
Elke klas heeft zijn bijdrage gedaan voor deze  geslaagde koffiestop. Er werden cupcakes en koekjes gebakken en een heerlijk mangodrankje gemaakt. Er werden vriendschapsbandjes en kransen geknutseld. Enkele klassen zorgden voor een geslaagd optreden met een dansje, een spelletje of een lied. We sloten af met een mooi dansje op het themalied met de “baston”. Dank je wel aan iedereen voor jullie vrije bijdrage. Met trots kunnen we 491.90 euro bezorgen aan Broederlijk Delen.

 
26/03/2016


korte bezinning van een directeur
Deze morgen zijn we wakker geworden in een andere samenleving.
Gisteren was een bijzonder trieste dag …
Midden in de Goede Week sloeg het moordend geweld toe.
We delen de rouw en het onnoemelijke verdriet van de nabestaanden en de vele gewonde slachtoffers.
Laat ons ondanks alle angst en pijn blijven geloven in een vreedzame wereld.
Straks is het Pasen.
Met Pasen vieren wij dat de liefde en de hoop sterker is dan de dood en iedere vorm van zinloos geweld.
Ik wens u  en de kinderen de komende dagen het houvast en de kracht om in het goede te blijven geloven …
 
Alvast een zalig Pasen en voor straks een deugddoende vakantie.
 
23/03/2016


rouwregister
Er is een rouwregister geopend in het gemeentehuis in Maldegem. In naam van alle scholen uit onze scholengemeesnchap, personeelsleden, kinderen en ouders van onze scholen  zal coördinerend directeur , Eric Debaere,   dit register gaan tekenen met de boodschap:
Ons medeleven voor alle slachtoffers van de terreurdaden in Brussel en hun families, onze sympathie voor alle medeburgers van ons land die het goed menen. Laten we er samen voor zorgen dat onze kinderen opgroeien in een verdraagzaam België dat de tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen sloopt en zoekt naar verbondenheid.
 
23/03/2016


koffiestop en moment van stilte
Vrijdag 25 maart laten we onze koffiestop doorgaan op school. We maken tijd om even met de kinderen stil te staan bij de aanslagen in Brussel met een moment van bezinning als start van onze koffiestop. Van harte welkom tussen 13.15 uur en 14.30 uur op onze speelplaats van de lagere school  - inkom via bruine deur om 13.15 uur.
Een moment van samen zijn dat we willen koesteren in deze dagen.
23/03/2016


extra maatregelen
Beste ouders,

vanaf donderdag 24 maart zullen de toegangen van de school terug zoals voorheen zijn: 
*de opvang en studie zal toegankelijk zijn via het blauwe poortje
*kinderen mogen terug alleen naar huis fietsen en naar school komen
*de rijen komen terug naar buiten onder leiding van schoolpersoneel

De toegangen zullen daarentegen tussen 8.30 uur en 11.30 uur en tussen 13.15 uur en 15.35 uur afgesloten zijn. Gelieve dus aan te bellen.
23/03/2016


scholen blijven morgen open
Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel en Vlaanderen, krijgt je deze update. Volgens de nu beschikbare informatie, zijn er geen indicaties dat scholen geviseerd worden. Dat betekent dat scholen tot nader order morgen gewoon open zijn. De Nationale Veiligheidsraad komt later vandaag wel nog samen. Mocht dat leiden tot aangepaste maatregelen, verneem je dat via de schoolwebsite. Onderwijsminister Hilde Crevits vraagt om tot nader order enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen en extra waakzaam te zijn.
 
22/03/2016


maatregelen nav aanslagen Brussel 22 maart 2016
Katholiek Onderwijs Vlaanderen dringt erop aan om de richtlijn van het federaal crisiscentrum strikt op te volgen. Dit wil zeggen dat alle leerlingen tot nader order in heel Vlaanderen en Brussel binnen de terreinen van de school moeten blijven. De enige uitzondering is wanneer ouders zelf op hun verantwoordelijkheid hun eigen kind aan de schoolpoort komen oppikken.

 1. Extra maatregelen die we als school nemen :
  Als school wordt alles gedaan om de veiligheid van iedereen te garanderen. Als de school open blijft , is er geen acuut gevaar. Hoe alerter, waakzamer, beter voorbereid we zijn, hoe minder kwetsbaar we ook zijn.
  Er zal extra beveiliging zijn aan de in- en uitgang van de school.
  *de schooltoegangen zijn enkel open op momenten dat er kinderen aankomen op school (tussen 8.15 uur en 8.30 uur en tussen 13.00 uur en 13.15 uur)
  *kinderen mogen enkel onder begeleiding naar huis of naar school komen
  *we houden het liefst de kinderen een ganse lesdag binnen de muren van de school en vragen ouders om zo min mogelijk de school te betreden
  *alle kinderen worden binnen de schoolmuren opgehaald (geen rijen)
  *tijdens de naschoolse opvang kunnen kinderen worden opgehaald (aanbellen aub want de toegangen blijven dicht)
  *we zijn alert voor personen die niet thuishoren op school
  *ongeruste ouders kunnen steeds met vragen terecht bij directie en secretariaat
  *we volgen de situatie nauwlettend op (media en aanwijzingen vanuit federaal crisiscentrum en politie)

  Ook kinderen kunnen ongerust zijn als ze in de media horen over aanslagen en geweld. Je kan met je kind praten over terreur en geweld. We geven jullie graag enkele tips hieronder.
   

tips aan ouders om te praten met je kind over terreur en geweld
tips om in de klas met de leerlingen te praten over terreur en geweld
informatie op kindermaat op ketnet.be en karrewiet
22/03/2016


koffiestop
Beste,
vrijdag van harte welkom om 13.15 uur op onze 2-jaarlijkse koffiestop !
Tot dan,
directie en team en enthousiaste kinderen
21/03/2016


luizencontrole
Beste ouders,
Luizen en/of neten!
Het is een probleem waar we allemaal samen moeten tegen strijden. Kinderen met luizen blijven best thuis tot een behandeling is gestart.
 
We wensen als luizenvrije school het schooljaar af te ronden.Na de paasvakantie zullen we  via droge screening  alle kinderen controleren - dit alles wordt uiteraard discreet behandeld.
 
Kriebeldames (kinderverzorgster, directie, zorgco, secretaresse) zullen in de kleuterschool en de lagere school de kinderen op luizen controleren.
 
De ouders van de kinderen -bij wie levende luizen worden gevonden- worden door de directie telefonisch opgebeld met de vraag om hun kind(eren) onmiddellijk te komen halen en te behandelen.
 
21/03/2016


maandag 21 maart 2016 = wereldpoëziedag

21/03/2016


Yoga voor kinderen
De kinderen van het derde leerjaar kregen vrijdag 18 maart een yoga activiteit aangeboden door Isabel Dobbelaere, professionele yogadocente en gepassioneerd door yoga. Een kind mag je niet duwen om yoga te beoefenen, ze moeten het zelf ook willen. Het belangrijkste in een yogales, is dat de nadruk gelegd wordt dat iedereen goed is zoals hij of zij is en dat elk kind anders is, met zijn of haar unieke talenten. Met ons jaarthema willen we dit ook benadrukken.
We begonnen met het rekken en strekken van ons lichaam op een pittig Afrikaans deuntje. Via speelse houdingen werd de creatieve en visuele geest van de kinderen aangesproken. De kathouding, de hondhouding, de krijgerhouding, de cobrahouding vloeiden over in een stevige zonnegroet. Voor de diepe ontspanning mochten we rustig op het yogamatje liggen voor een visualisatie. Dank je wel Isabel voor deze nieuwe ervaring. Foto’s vind je terug op de site bij klassen/sport.
Meer info op  http://puuryoga.com/
20/03/2016


Jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen
Wist je dat … dromen belangrijk zijn? Je in jezelf moet geloven om te kunnen dromen. Dromen je mogelijkheden zijn. Je over dromen kunt praten. Durf groot te dromen , wees niet bang om uitgelachen te worden. Ga voor je droom!
 
Verhaal :
Iedereen heeft wel een droom, iets wat je graag wilt bereiken. Dat kan van alles zijn! Profvoetballer worden of een beroemde zanger of musicalster, misschien wel een eigen winkel hebben of schrijfster worden . Astronaut worden of dokter of misschien een eigen garage hebben of  mensen verzorgen.  Mijn droom is dat ik later wereldreiziger word. Ik zie mezelf al rond de hele wereld vliegen en alle steden en dorpen ontdekken. Het liefst zou ik dan met een lege koffer reizen zodat ik alles wat ik meemaak kan meenemen.

Op donderdag 14 april nemen we van elk kind van onze school een portretfoto rond hun toekomstdroom. Je hebt enkel een attribuut nodig of passende kledij.

 
18/03/2016


internationale dag van het geluk
Zondag 20 maart is het internationale dag van het geluk.
In het kader van ons jaarthema 'de gelukszoekers' deel ik graag deze mooie tekst die ons werd aangereikt door ouders en een leerlinge van onze school :

Beste allemaal ,

Wacht niet op zorgeloze dagen om gelukkig te zijn,
want altijd zal er een probleem zijn dat je zorgen geeft.

Wacht niet op waardering van iedereen om gelukkig te zijn,
want altijd zal iemand kritiek op je hebben.

Wacht niet op een dag zonder fouten om gelukkig te zijn,
want altijd maak je ergens een grote of kleine blunder.

Wacht niet tot iedereen vriendelijk voor je is om gelukkig te zijn,
want altijd zal iemand jaloers op je zijn.

Wacht niet tot ze je “ genoeg” betalen om gelukkig te zijn,
want altijd zal je minder verdienen dan je meent waard te zijn.

Wacht niet tot je bij iedereen gelijk haalt om gelukkig te zijn,
want altijd zal iemand denken het toch beter te weten.
 
Geniet vandaag van al het kleine, mooie, zinvolle, deugddoende, ontspannende, warme, lieve, vriendschappelijke, aangename ,....
 
18/03/2016


Studie op school
Beste ouders en leerlingen,
op vraag van de leerlingenraad zal er langer studie worden aangeboden voor de kinderen van de 3de graad (5de en 6de leerjaar).

Momenteel hebben we gemiddeld 25 tot 29 kinderen in de studie en wensen zelf de werking van de studie bij te sturen.

Na de paasvakantie gaan we als volgt te werk :
studie voor kinderen van het eerste en 2de leerjaar : van 15.45 uur tot 16.05 uur
studie voor kinderen van 3de en 4de leerjaar : van 15.45 uur tot 16.25 uur
studie voor kinderen 5de en 6de leerjaar : van 15.45 uur tot 16.45 uur

De kinderen van de 1ste en 2de graad mogen langer blijven maar moeten dan wel stil zijn in de studie. Onze afspraak geldt dat er geen kinderen door ouders vroeger uit de studie worden gehaald en dit om de studie rustig te laten verlopen.
 
16/03/2016


Nomineer de leraar van het jaar.
logo leraar van het jaar
 

Nomineer jouw ‘Leraar van het Jaar 2016’
Zit de ‘Leraar van het Jaar 2016’ bij jou op school? Jij bepaalt mee wie de kandidaten zijn! Nomineer vóór 17 april jouw favoriet.   Dit jaar wordt de verkiezing een zoektocht naar de ultieme kwaliteit die Vlaanderen in zijn leraren waardeert.
Met de actie ‘Leraar van het Jaar’ zet Klasse symbolisch alle onderwijspersoneelsleden in de bloemen voor hun enthousiaste inzet. Volg via Klasse.be en Facebook de volgende stappen in de verkiezing. En leef mee naar het feest op vrijdag 27 mei in de school van de laureaat. Misschien wordt het wel die van jou?
 

 
 
15/03/2016


brede visie op zorg
Ontdek onze brede visie op zorg (terug te vinden onder "visie").
3/03/2016


alles op z'n kopdag
Op vrijdag 18 maart organiseert de leerlingenraad "alles op z'n kopdag".

Kom jij die dag  in pyjama naar school  of met 2 verschillende sokken of schoenen naar school of zal je je kleren binnenste buiten of achterste voren dragen ?    Spelen we die dag op de andere speelplaats? Of kom je verkleed als juf of meester naar school? Of trek je je bikini over je kleren? Is je vinger opsteken die dag verboden?
 
27/02/2016


koffiestop
Dinsdag 23 februari stonden we stil bij de vasten en Broederlijk Delen.
Kom genieten van een heerlijke tas FAIRTRADE koffie op school op vrijdag 25 maart om 13.15 uur.
27/02/2016


Valentijnsontbijt 21 februari 2016 Sporthal De Berken
Hou alvast 21 februari 2016 vrij want de ouderraad en de school organiseren dan opnieuw een Valentijns-ontbijt in de Sporthal De Berken! Van 8u00 tot 11u00 kan men aanschuiven aan het ontbijtbuffet!
De opbrengst gaat naar de aankoop van multimedia om te gebruiken in de klassen. De ouderraad en de school hopen u dan ook te mogen verwelkomen en danken u alvast voor uw interesse!
7/02/2016


Carnaval
Vrijdag voor de krokusvakantie vierden we met alle kinderen carnaval. De klasdeuren tussen de verschillende klassen stonden open en zo werd er gespeeld, gekookt, gesmuld, gedanst, gezongen, geknutseld samen met vriendjes van een andere klas. Om de dag af te sluiten, trokken we allemaal samen in stoet de straat op. Je zag piraten, indianen, prinsen, prinsessen, heksen, star warsfiguren, minions, soldaten, ... Prins Jan II en Prinses Evi I, samen met adjudant Geert van de Raad van elf waakten erover dat de stoet vlot verliep. Aan iedereen een prettig carnaval en een mooie vakantie gewenst.
6/02/2016


Een momentje voor een complimentje
Ook benieuwd wat de bedoeling is van de nestkastjes ? Al eens gehoord van een complimentenmuur ? Neem dan een kijkje bij "project GEVOELSPLEKKEN" en ga naar "complimenten/talentenmuur". Daar vind je twee filmpjes waarin de oudste kleuters en het zesde leerjaar jullie meer vertellen over onze tweede gevoelsplek. De moeite waard om te bekijken.
Een grote dank je wel aan Robbe Van De Velde voor het filmen en monteren.
27/01/2016


NIEUWE ROUTE carnavalsstoet
We nemen dit schooljaar EEN NIEUWE ROUTE  met onze carnavalsstoet : we vertrekken op school via het kleuterpoortje en gaan naar cafetaria De berken (via parking) zo door naar parking Grot en langs de Halledreef naar de kerk om terug via het blauwe poortje de school binnen te gaan.

We vertrekken om 14.45 uur aan school. Ook onze allerkleinstens stappen deze keer ook mee in de stoet.

Bij regenweer gaat de stoet niet door.
27/01/2016


enkele aandachtspuntjes
*kinderen zijn pas verzekerd vanaf 8.15 uur : stuur uw kind dus niet te vroeg naar school. Wie toch een beetje te vroeg is, wacht aan de poort of komt naar de voorschoolse opvang (geen kinderen alleen op de speelplaats achter laten aub)

*maak het afscheid met uw kleuter zo kort mogelijk : een zoen en de juf neemt het toezicht over. Aan het kleuterpoortje blijven staan , maakt het voor je kleuter moeilijker.

*respecteer de plaats waar je mag parkeren en waar niet.

*bij het naar school komen of naar huis gaan zijn de kinderen verzekerd voor de kortste weg van en naar school (heel wat oudere kinderen rijden een ommetje via het speelplein of grot)
19/01/2016


bibnieuws
Iedere eerste zaterdag van de maand om 10.00 uur wordt een voorleeshalfuurtje gepland in de bib van Maldegem. De volgende gaat door op zaterdag 6 februari 2016.
Voorleesvrijwilligers lezen per leeftijd voor :3de kleuter, eerste en tweede leerjaar  -  derde en vierde leerjaar  -  vijfde en zesde leerjaar.
 
19/01/2016


Infoavond Bodymap
Beste ouders, grootouders en opvoeders.
De ouderraden van de Maldegemse Scholengroep nodigen u uit naar een infoavond over het belang van bewegen voor kinderen en de ontwikkeling van hun hersenen.
Gratis toegang (wordt gesponserd door de ouderraad)
Wanneer: donderdag 28 januari 2016 om 20u00
Waar: gerenoveerde kapel van de Zusters Maricolen, Marktstraat 15 te 9990 Maldegem. Iedereen die geinteresseerd is en te maken heeft met de opvoeding van kinderen is welkom.
Hopelijk tot dan!
Mvg,De Ouderraad
13/01/2016


inhuldiging "complimentenmuur"
Hieronder vindt u de foto's van deze inhuldiging en bij "project gevoelsplekken" kan u lezen waarom we deze gevoelsplek op onze school hebben ingericht.
6/01/2016


Wist je dat ...
WIJ EEN WENS HEBBEN VOOR 2016.
Kijk bij stille ruimte.

het laatste familienieuws online staat?
Klik op stille ruimte en kijk bij familienieuws.
28/12/2015


Modeshow en bezoek van de Sint zondag 06 december
Beste ouders
De ouderraad organiseert in Sporthal de Berken samen met Adorable en andere winkels uit Kleit een modeshow met bezoek van de Sint en een tombola met prachtige prijzen en kinderanimatie (glittertatoos en Grime)  om 14u00 Prijs volwassenen: 2,50€ kinderen : gratis maar wel op vertoon van een kaart. Voor kaarten bel naar 0473 63 40 25 of ga naar een van de zelfstandigen in de buurt die op de flyer staan.
Wij hopen op een grote opkomst en danken u alvast voor uw bezoek aan onze bar!
4/12/2015


Geluksstap 3 complimenten geven
De voorbije weken kregen we reeds 2 geluksstappen : kijk door een roze bril en sta stil en wees dankbaar voor die vele kleine dingen rondom jou.
De komende weken zetten we een 3de geluksstap : complimenten geven aan elkaar.
Onze school verkopcht maar liefst 270 rode neuzen voor het goede doel.
Hartelijk dank!
30/11/2015


SINT komt naar onze school
Deze week ontvingen we een brief van poetspiet. Teleurgesteld dat ze nooit kan meekomen en genieten van onze dansjes, liedjes en toneeltjes voor de sint heeft ze een plannetje bedacht !

Ze zal zich verkleden als Sinterklaas en op woensdag 2 december 2015 de SINT vervangen.

Ze had een dakenkaart van de SINT gekopieerd en in stukken verdeeld zodat SINT deze niet zou vinden maar de wind heeft de stukjes weggeblazen.

We vonden al enkele stukken op school!

Ze beloofde ons veel snoep en speelgoed op school als we poetspiet helpen in haar plannetje!

We tellen alvast af naar 2 december ...
25/11/2015


Word jij ook donateur?
Wens je ook donateur te worden en zo je steentje bij te dragen aan de nieuwbouw op onze school?
Je kan dit doen door 50 euro te storten op rekeningnummer BE21 8912 2413 7203 op naam van vbs de kleiheuvel met als omschrijving 'donatie nieuwbouw 2015'.

Onze donateurs hangen op grote borden uit aan de schoolgevel en staan vermeld op de schoolwebsite gedurende de ganse bouwperiode.

Alvast hartelijk aan onze vele donateurs (185)  in het verleden! Dankzij hen verzamelden we reeds ruim 18.000 euro .
flyer "word je ook donateur?"
23/11/2015


medaille verkeer op school
Omdat we als school het afgelopen schooljaar samen met de VSV (verkeer op school) aan verkeer en mobiliteit hebben gewerkt, worden we beloond met een medaille. Onze school draagt verkeers- en mobiliteitseducatie hoog in het vaandel met als doel de leerlingen zelfstandig en veilig zich in het verkeer te laten bewegen.
17/11/2015


OOk wij als school zullen stil staan ...
AANSLAGEN PARIJS
Vrijdagavond 13 november werd Parijs opgeschrikt door terroristische aanslagen. Maandagochtend 16.11.2015 zullen leerlingen wellicht met heel wat vragen de klas binnenkomen. Minister Crevits vraagt leraren dan ook om op maat van de leerlingen aandacht te besteden aan de gebeurtenissen in de Franse hoofdstad.

Op Karrewiet vind je het nieuws alvast op kindermaat. En op Klasse.be lees je tips over hoe je met leerlingen praat over de gebeurtenissen.

Minister Crevits roept scholen op om maandag 16 november om 12 uur een minuut stilte te houden naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.
16/11/2015


van harte welkom op ons forum van vrijdag 27 november 2015 !
Op vrijdag 27 november 2015 stellen we uitzonderlijk onze deuren open tijdens het forum.
We komen met de ganse school samen in sporthal de Berken tussen 14.45 uur en 15.35 uur.
Ouders, grootouders, sympathisanten, ... en de pers zijn van harte welkom (ingang is via cafetaria de Berken).We nodigen ook de pers uit want we willen trots onze rode neus laten zien aan heel Vlaanderen.

We verkopen aan de inkom rode neuzen (we verkopen ze tot en met 4 december!) en laten bij de start allemaal onze rode neus zien.Wie weet komt Sven Ornelis langs maar dit is nog niet zeker!

We zullen een foto nemen en deze doorsturen naar de actie van de rode neuzendag.We maken dan ook onze opbrengst tot op heden bekend (momenteel verkochten we reeds 180 rode neuzen). Zullen we de 300 neuzen halen?
12/11/2015


pannenkoekenactie MOS
Was de actie een groot succes? Kijk voor meer info bij MOS !
11/11/2015


individuele oudercontacten november 2015
Beste ouders,

dinsdag 17 november tussen 16 en 20 uur en donderdag 26 november tussen 16 en 17.30 uur  zijn er individuele oudercontacten. U ontvangt via de klastitularis een plannetje van de school en uur van afspraak. Tussendoor kan u steeds bij onze zorgco, leerkracht kleuterturnen en lichamelijke opvoeding, ondersteuningsleerkrachten, directie , ... langs gaan.

Vicky en Martine doen de  naschoolse opvang  (er is die dag geen studie). Indien uw kind(eren)  tijdens het oudercontact in de naschoolse opvang blijft (blijven) of komt (komen), zal er 85 cent per begonnen half uur op de volgende schoolrekening aangerekend worden.

Van harte welkom alvast !
10/11/2015


Verkoop rode neuzen loopt gesmeerd !

Wie nog een rode neus wenst, kan deze op onze school verkrijgen.

We steunen graag de actie naar aanleiding van ons jaarthema "op zoek naar geluk" want lachen helpt!

Nog tot 5 december zijn er rode neuzen te koop!
9/11/2015


inhuldiging vreugdesnest en "one happy family"
Op maandag 9 november 2015 werd de gevoelsplek "vreugdesnest" officieel geopend. Neem gerust een kijkje op onze website bij "project gevoelsplekken" voor meer info. Dit project maakt deel uit van ons jaarthema "op zoek naar geluk". Dank aan de familie De Pauw en vooral aan Sverre, Fiebe en Jorbe en hun papa voor de schitterende bankjes en het mooie werk rond onze plataan.

Daarnaast werd ook onze grote "one happy family" ingehuldigd. Dank aan Ellen Vandedrinck, mama van Casper, Stan en Linde voor het schitterende werk!
We zijn zeer gelukkig de maand november 2015 gestart op school!
9/11/2015


nieuwe ramen in het klooster

Sinds de herfstvakantie zijn de werkmannen van Timmerman de ramen in het klooster aan het vervangen.

We verwachten dat de werken ten laatste op 20 november klaar zullen zijn.
 
9/11/2015


wist je dat ...
er iedere maand een gedicht of bezinningstekst wordt geplaatst bij stille ruimte op onze website?
9/11/2015


Warme maaltijd op school
Beste ouders,
sinds begin dit schooljaar blijven er regelmatig kinderen warm eten op school zonder dit vooraf te melden !
Wat moet je doen als ouder als je kind warm blijft eten op school?
Bestelbon warme maaltijd ingevuld op tijd afgeven aan klastitularis (steeds te vinden op schoolwebsite).
Indien onverwachts nodig om warm te blijven eten : voor 8.30 uur melden op secretariaat ! Niet aan de klastitualris of aan het poortje aub! Idem om een warme maaltijd te annuleren.
Je kan steeds inspreken op ons antwoordapparaat.
Dank voor de opvolging en een fijne herfstvakantie aan allen! devil
30/10/2015


We ontvingen FANTASTISCH nieuws ...
Na 14 jaar op de wachtlijst te hebben gestaan, kwam eindelijk het verlossende nieuws uit Brussel : het principieel akkoord om te kunnen bouwen. Het bouwdossier werd in juli 2001 ingediend en gaat eindelijk  in de zomer van 2016 van start met de bouw van een nieuwe kleuterschool , polyvalente zaal en sanitaire blokken voor de kleuters en de lagere schoolkinderen. Meer info, plannen en sfeerbeelden bij 'bouwproject'.
 
We zijn klaar voor  de toekomst!
Stefanie Van den Bussche, directeur
26/10/2015


voorleesuurtje in de bibliotheek
Op 28 november start het maandelijks voorleeshalfuurtje in de bibliotheek. Van 10h. tot 10h30 kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar terecht in de jeugdafdeling van de bib. Het thema is sinterklaas. De doelgroep is voor deze eerste keer op vlak van leeftijd bewust breed opengesteld.
 
26/10/2015


onze website groeit en bloeit
De voorbije weken is er heel wat extra te vinden op onze schoolwebsite :

*de knop ouderraadinfo is actief : je vindt er wie in de ouderraad zetelt, wat hun activiteiten zijn en wanneer er wordt samengekomen. Je kan er ook de verslagen terug vinden van de ouderraadvergaderingen.

*bij bouwproject vind je sinds kort de chronologie van ons bouwproject. Je vindt er ook plannen en sfeerbeelden van de toekomstige nieuwbouw. We danken via de webiste ook onze vele donateurs en hopelijk mogen we binnenkort 'verloop der werken' ook invullen en jullie kenbaar maken wink
23/10/2015


Zit je in een jeugdbeweging? Kom vrijdag 23 oktober in uniform naar school!
Sfeerbeeld Dag van de Jeugdbeweging
21/10/2015


Op zoek naar een prentenboek in de bibliotheek ?
 De bibliotheek helpt je graag op weg om zelf, samen met je ouders of grootouders in de bibliotheek snel een goed boek te kunnen vinden. Deze leeshulpfilm helpt je daarbij op weg.
21/10/2015


MOS verkoopt pannenkoeken
Onze MOSwerkgroep verkoopt pannenkoeken. Steun hen en geef onze "groene " school nog meer uitstraling! Alvast bedankt voor uw steun!
bestelformulier pannenkoeken en infobrief
15/10/2015


geluksstap 2 dankbaarheid
Ons jaarthema "op zoek naar geluk" liet ons de voorbije weken door een roze bril kijken. De goede dingen leren zien en verwoorden en door te lachen en samen gek te doen. We steunen de actie "rode neuzendag". Nog geen rode neus? Op school kan je  je rode neus kopen. Jij steunt toch ook het goede doel?!
Zet even de tijd stil en kijk je om heen en wees dankbaar voor al die kleine dingen.
9/10/2015


dierendag op school
Kinderen van het 2de en 3de leerjaar brachten op dierendag hun lievelingsdier mee. We vierden Franciscus op school en organiseerden een grote tekenwedstrijd. Geniet van de foto's bij pastoraal (klassen).
9/10/2015


dag van de leerkracht en alle onderwijspersoneel
Gisteren vierden we op school alle leerkrachten en alle medewerkers van onze school. Hartelijk dank voor jullie inzet en enthousiasme. Dank aan de ouderraad voor het mooie gebaar!
6/10/2015


onze GELUKSUITSTAP was .... SUPER !!!!
We hadden stralend weer tijdens onze GELUKSUITSTAP op vrijdag 25 september. Geniet van de mooie beelden hier en bij de klassen. De kinderen hebben zich rot geamuseerd . Enkel lachende gezichten tijdens het samen spelen in BAMBINI.
26/09/2015


communicatie
Nog slechts 9 kinderen van de 243 wensen brieven op papier te ontvangen, wat een succes! De mapjes met oudergroepen zijn gemaakt en we starten vanaf vandaag met mailtjes sturen om u op de hoogte te brengen van een nieuw bericht!

GOUDEN TIP : ben je als ouder ergens niet mee akkoord, ongerust of wil je gewoon iets vragen : praat dan met ons! Niet met de (sociale) media ! Spring eens binnen, je bent altijd welkom!

directie en team
21/09/2015


dank je dank je dank je wel
Het was vandaag een grote drukte op school en ook rond de school. Deze voormiddag waren er niet alleen 200 kinderen met de fiets ongeveer maar de politie van Maldegem en de fietsersbond waren ook zeer talrijk aanwezig voor onze verkeersvoormiddag en STRAPDAG. De kleintjes ontdekten de moto, auto en combi van de politie. Er werd door groot en klein geoefend met de fiets op een parcours. Er werd voetgangerstraining gedaan. De dode hoek werd verkend. De politie deed fietscontroles en 90% van de fietsen was in orde! Dikke pluim! Men bracht een bezoek aan de fietshandelaar. Het parcours van red de stoep werd ondertussen ook door vele kinderen afgelegd. Dank aan de politie van Maldegem, de fietsersbond en Vermeulen (vrachtwagen) voor de vele helpende handen deze voormiddag !
18/09/2015


oproep leerlingenraad 2015-2016


Jaarlijks organiseren we een leerlingenraad op school. Kinderen van de lagere school kunnen hierin hun stem laten gelden en SAMEN school maken. Oproep en inschrijvingsbrief terug te vinden bij 'verbonden met' - leerlingenraad.
15/09/2015


MIS ONZE STOEPHELDEN NIET !
Vrijdag 11 september 2015 wordt op AVS rond 18.00 uur  in het programma 'Rond de toren' de reportage uitgezonden met de stoephelden uit ons eerste en 5de leerjaar in de hoofdrol. Mis ze niet en kijk je ook?
10/09/2015


RED DE STOEP ACTIE
Donderdag 10 september start "red de stoep-actie" aan de Maldegemse scholen. In de namiddag wordt er door AVS voor het programma 'onder de toren' gefilmd in de Halledreef. Deze ludieke actie is het startsein van deze actie. De leerlingen van het eerste en vijfde leerjaar zullen onder begeleiding van hun leerkrachten figurant zijn in het filmpje.

Red de stoep is een initiatief van Mobiel 21, het Sociaal Huis Maldegem, de politie van Maldegem en de Maldegemse scholen.
8/09/2015


koekjesverkoop "deur aan deur" door ouderraad
De ouderraad organiseert samen met de leerlingenraad op zondag 27 september met de  kinderen van het 5de en 6de leerjaar een  "deur aan deur" koekjesverkoop ten voordele van onze school. De opbrengst gaat naar de aankoop van multimedia op school en meer bepaald een digibord voor het 4de leerjaar. De verkoop zal tussen 10 en 12 uur plaats vinden in Kleit.
Alvast dank aan de vele verkopers en helpers.
8/09/2015


Toon je sport(club) op woensdag 16 september
Op woensdag 16 september roepen we alle kleuters en leerlingen op om in hun sport(club)outfit naar school te komen. In de week van 12 tot 20 september zetten de Vlaamse sportclubs hun werking in de kijker tijdens de week van de sportclub. Jij doet toch ook mee?
7/09/2015


klassikale info-avonden
Mis zeker de klassikale info-avond niet van de klas van je kind(eren).

Data vind je terug bij visie - oudercontacten.
1/09/2015


jaarthema "de gelukszoekers" als preventie tegen pesten
Deze morgen stelden we ons jaarthema "de gelukszoekers" voor aan de kinderen en de ouders.Geluk valt niet uit de lucht. Het is ook een levenshouding: op een optimistische manier in het leven staan, je goed in je vel voelen, jezelf doelen stellen en die realiseren, zin zoeken in het leven, veerkracht opbouwen, samenleven met anderen en de juiste keuzes maken. 

Dank aan de vele aanwezigen. Het doet deugd om jullie zo talrijk te mogen verwelkomen !

We bundelden 3 geluksmethodes tot één jaarthema :
het prentenboek van Leo Bormans 'geluk voor kinderen' met rare vogels die op zoek gaan naar geluk 
methode 'het gelukskoffertje' van de Nederlandse Clara den Boer
materiaal van CM 'pluk je geluk'

Doel is om kinderen handvaten te geven want geluk is voor 40% door jezelf in te vullen en gelukkig zijn kan je leren door bewust gedrag. We zullen stilstaan bij 'wat is geluk', concrete 'geluksmomenten' verwoorden, onze 'dankbaarheid' tonen, complimenten geven, onze talenten onder de loep nemen, ons zelfvertrouwen opkrikken en dromen over de toekomst. We zullen geluk doorgeven aan anderen doorheen het schooljaar.

Na iedere periode zullen we een nieuwsbrief voor thuis verdelen met tips en materiaal om thuis uit te proberen.

We starten met 'wat is dat geluk?' en zullen onze deuren pimpen op school in het teken van 'erbij horen'. We gebruiken onze roze bril om elke dag de goede dingen te zien die er zijn gebeurd.

In de gang van de school maken we een grote gezinsmuur onder het motto 'one happy family'. Geef dus gerust een gezinsfoto mee met je kind of stuur deze door naar info@vbsdekleiheuvel.be
 
1/09/2015


start schooljaar
Beste kinderen, ouders, grootouders, sympathisanten, ...
het nieuwe schooljaar nadert stilletjes aan.

We verwelkomen alle kinderen en hun ouders op dinsdag 1 september 2015 om 8.30 uur op onze speelplaatsen. We bieden de ouders een tasje koffie aan en rond 9.00 uur stellen we ons nieuwe jaarthema voor.

We verwachten iedereen voor deze FEESTELIJKE START !

Het hele SCHOOLteam en CLBteam verwachten je.
29/08/2015nieuwsbrief jaarthema


Foto's
Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar Afscheid zesde leerjaar
Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest Mos feest
Goede dadendag Goede dadendag Goede dadendag Goede dadendag Goede dadendag Goede dadendag Goede dadendag Goede dadendag Goede dadendag
Eerste Communie Eerste Communie
Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016 Sponsorloop 2016
opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky opendeurdag : schilderen met Kandinsky
Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag Sfeerbeelden opendeurdag
jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen jaarthema "op zoek naar geluk" : toekomstdromen
4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom 4de leerjaar bij VTM Kzoom
Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje Inhuldiging hartenhuisje
Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop Koffiestop
Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag Alles op zijn kop-dag