Aanmelden
inschrijven zomervakantie
 Inschrijven van nieuwe leerlingen en kleuters tijdens de zomervakantie kan op volgende momenten :
-de eerste week van juli
-vanaf maandag 17 augustus 2015
tussen 9.30 uur en 11.30 uur enkel na afspraak
2/07/2015


PRETTIGE VAKANTIE !
Graag wensen we alle kinderen, ouders, leden schoolraad, leden ouderraad, grootouders, vrijwilligers, leden fietsersbond, ... en sympathisanten van onze school een hele PRETTIGE VAKANTIE! Geniet van de rust, van de tijd die je doorbrengt met familie en vrienden en van de zomerse temperaturen!
De kinderen ontvingen deze morgen een afscheidsgeschenkje , nl. jongleerballetjes.
team en directie
 
30/06/2015


OPRUIMWERKEN
Met de zomervakantie in het vooruitzicht zijn de klassen volop aan het opruimen. Ook gemeenschappelijke ruimtes worden de komende weken eens grondig onder handen genomen. Zo kiezen we er voor om de   "hoop kleiner te maken"   wat betreft knutselmateriaal en kosteloos materiaal op school.We vragen u om geen materiaal meer mee te geven met uw kind tenzij de leerkrachten of kleuterleidsters een oproep  doen. Alvast hartelijk dank!
 
29/06/2015


we nemen afscheid van onze schoolverlaters

Het schooljaar 2014-2015 loopt op zijn laatste benen. Dit wil zeggen dat het 6de leerjaar ons gaat verlaten. Zij hebben afgelopen week hun diploma gekregen en een cadeautje van de school tijdens de afscheidsreceptie. 's Morgens werden ze in stijl uitgezwaaid in een prachtige eucharistieviering.


Aan de  zesdeklassers van 2014-2015:
We zijn aan het eindpunt van de basisschool gekomen. De overstap naar het secundair lonkt al om de hoek. Afscheid nemen geeft steeds een dubbel gevoel: we zijn bedroefd omdat we jullie zien vertrekken, maar zijn blij en fier als we zien hoe jullie onze school verlaten.
Bedankt voor jullie inzet, vriendschap, …. Kortom voor alle fijne momenten. Veel succes in het secundair! Het ga jullie goed!
Ik zeg geen vaarwel, maar wel tot ziens!
Directeur Stefanie
29/06/2015


SPONSORLOOP
Beste ouders en kinderen,
vrijdag 19 juni 2015 vond onze jaarlijkse sponsorloop plaats. Vanaf dit schooljaar ten voordele van digiborden in de lagere school. Het werd weer een groot FEEST voor de kinderen en de school. SAMEN lopen, samen bewegen, samen sporten voor een goed doel. Dank alvast voor uw sponsoring. We zullen terug ruim 2000 euro ophalen ! SUPER! 1000x dank!

Er liepen ook 2 kinderen van onze school voor "lopen voor HOOP" tijdens de sponsorloop.

LOPEN VOOR HOOP, is een loopwedstrijd op de Kleitse kermis van 20 juli 2015 ten voordele van het goede doel van de familie Cuelenaere. Loop mee of steun de actie door een groen polsbandje te kopen bij de Kleitse winkeliers. Wij doen alvast mee en steunen ten volle deze actie!
21/06/2015


wanneer starten de nieuwbouwwerken ?
Het bouwdossier werd op 1 juni 2014 bij agion ingediend (ontwerp en lastenboek) en op deze manier gingen we de laatste fase in vooraleer we effectief kunnen starten. Deze laatste (administratieve) fase zal 8 tot 9 maanden inpalmen na de GO die we krijgen uit Brussel (als de geldmiddelen voor ons dossier ook effectief beschikbaar zijn en daar knelt het schoentje telkens) en dit betekent dat we nog steeds geen zicht hebben op de start van de werken voor de nieuwbouw.
 
Op de activiteitenplanning staat nog een sponsorloop, die doorgaat op vrijdagnamiddag 19 juni.Dit loopfestijn is aangepast aan de leeftijd van de kinderen.
We maken er een echt feest van !
 
Wij zijn er ons van bewust dat we reeds vaak bij u aangeklopt hebben om financieel bij te springen.Daarom laten we u vrij of u de kinderen sponsort.
 
Mensen die nogmaals een steentje willen bijdragen, zijn we uiteraard heel dankbaar.
De voorbije jaren werd de opbrengst van de sponsorloop opzij gezet voor de aanleg van een nieuwe speelplaats met aangepaste speeltuigen voor de kleuters en de lagere school. Dit betekende een input voor speelplaatsmaterialen ter waarde van 47.500 euro in het bouwdossier. Vanaf 2015 zullen we de opbrengst van de sponsorloop gebruiken om de school verder te voorzien van digiborden.
 
11/06/2015


TOPspel op onze school
De school stapte samen met alle scholen uit Maldegem in een traject om samen met Rotary, de gemeente, de politie en de jeugddienst TOPspel in de lagere school te integreren. Er werd een engagementsverklaring getekend door alle betrokken partijen.
U zal ongetwijfeld volgend schooljaar meer vernemen hierover !
engagementsverklaring
11/06/2015


doorschuifdag
Beste ouder(s), beste kinderen
 
Op maandag 22 juni 2015 is er op school van 13.15 uur tot 14.30 uur een heuse doorschuifdag op onze school waarbij alle kleuters en lagere schoolkinderen met de ganse klas doorschuiven naar de juf of meester van het volgende schooljaar. Het 6de leerjaar zal die namiddag turnen bij meester Geert.
 
Kinderen die instappen op 1 september 2015 of reeds ingeschreven zijn voor volgend schooljaar  zijn tevens van harte welkom, graag een seintje vooraf op 050/71.52.07 of via mail secretariaat@vbsdekleiheuvel.be.
 
Van den Bussche Stefanie
directie
 
11/06/2015


INGANG SCHOOL om 8.15 uur en 13.00 uur
Beste ouders,
vanaf maandag 15 juni zal de ingang van de school tussen 8.15 uur en 8.30 uur en tussen 13.00 uur en 13.15 uur voor alle kinderen via het blauwe poortje zijn.

De bruine deur (inkom lagere school - voetgangers) werd nu reeds gesloten bij hevige wind. Als team kozen we ervoor om de toegang van onze school dagelijks via één ingang te organiseren en dit via het blauwe poortje.

De rijen van de lagere school zullen om 11.40 uur en 15.35 uur op dezelfde manier behouden blijven als nu.
10/06/2015


SCHOOLFEEST "CIRCUS" zondag 31 mei 2015
Dank om zo talrijk naar ons schoolfeest te komen en te genieten van de workshops, het lekkere eten, de sfeer en vooral het optreden van onze jongste kinderen op school !
Geniet van de foto's.
3/06/2015


eetfestijn schoolfeest is VOLZET
het maximaal aantal inschrijvingen voor het eetfestijn op ons schoolfeest is bereikt. Er kunnen geen extra of nieuwe inschrijvingen bij voor het eetfestijn.
Je kan ook langs komen op het schoolfeest na het eetfestijn en komen genieten van het optreden van de kinderen tussen 14.30 uur en 16.00 uur of enkel naar de attracties komen voor de kinderen tussen 11.30 uur en 14.00 uur.
We zien er alvast naar uit om samen FEEST te vieren !
21/05/2015


DANK JE WEL!
Dank voor de erkenning en de waardering.
Super fijn om zo een mooi nominatiedossier te ontvangen.
Wat doet het deugd om door leerlingen, ouders, oud-leerlingen, leerkrachten en medewerkers in de bloemetjes te worden gezet!
Merci!
20/05/2015


Eerste Communie
Zaterdag 9 mei om 15.30 uur maken heel wat kinderen uit ons eerste leerjaar de bewuste stap om 'vriend van Jezus' te worden en dit tijdens hun EersteCommunieviering. Alvast proficiat vanuit het schoolteam!
8/05/2015


DIRECTEUR genomineerd door KLASSE
Hou op 20 mei zeker de site van Klasse in het oog. We trachten een live streaming van de verkiezingsshow uit te zenden. Best spannend om met het hele lerarenteam de show live te volgen vanuit de leraarskamer.  Stem af op TVKlasse tussen 15 en 17 uur op woensdag 20 mei via Klasse.be.  

Er werden ruim 4000 nominaties ingediend voor leraar van het jaar. Dit jaar staat de leidinggevende of directeur centraal. Uit de ruim 4000 nominaties is onze directie, Stefanie Van den Bussche, genomineerd. Op woensdag 20 mei 2015 wordt ze in Brussel verwacht.
29/04/2015


SCHOOLFEEST "CIRCUS" zondag 31 mei 2015

PRIVACY
Beste ouders,
foto's   -waar niet enkel uw kind op staat-    van de schoolwebsite (en blog plattelandsklassen) mogen niet verspreid worden via sociale media (facebook). Ouders geven toestemming aan de school om foto's te nemen en te publiceren op de schoolwebsite/blog maar niet om op persoonlijke facebookpagina's te delen en dergelijke. Dank voor de opvolging.

fragment uit ons schoolreglement
Publiceren van foto’s

De school publiceert geregeld foto’s van leerlingen op de website, … De beeldopnamen gebeuren steeds met respect voor wie op de beelden staat. Het is niet toegestaan om  foto’s van onze website te halen en te publiceren via sociale media.
 
25/04/2015


WAK
 Maak kunst met je leerlingen
De kleine artiest: dat is het thema van de Week van de Amateurkunsten (WAK 2015) die op 24 april start. In elk kind schuilt wel zo’n kleine kunstenaar. Zing, dans, speel, schilder … kortom, maak kunst met je leerlingen. Onze leerlingen van het 6de leerjaar namen deel onder leiding van Maria Sesselle. Deze avond is het opening van de tentoonstelling: de werkjes van onze leerlingen hangen spectaculair mooi !!! 
 
De leerlingen van het 6de leerjaar kunnen met hun ouders nu zondag 26 april van 10- tot 18 u de tentoonstelling bezoeken en woensdag 29 april van 14- tot 16 uén op zaterdag 2 mei van van 9- tot 11.45 u .
 
24/04/2015


5de en 6de leerjaar op plattelandsklassen
http://giwwphaedravergauwen.weebly.com/

Maandag 20 april vertrokken het 5de en 6de leerjaar onder leiding van meester Stefaan en juf Brenda naar Teuven op plattelandsklassen. Ze verblijven tot vrijdag 24 april in de prachtige Voerstreek. De bloesems zijn prachtig in de schitterende heuvels en het weertje zit ook reuze mee. Wilt u hun verblijf en educatieve uitstappen van nabij volgen, check dan hun blog http://giwwphaedravergauwen.weebly.com/
21/04/2015


opening 'gepimpte' toiletblok lagere school

Maandag 20 april werd om 8.30 uur het toiletblok van de lagere school officieel heropend.

Elke klas heeft een toilet gepimpt in opdracht van de leerlingenraad.
Doel : de toiletten netter achter laten (geen papiertjes op de grond - doorsassen - handen wassen).

Het resultaat is schitterend!

Dank aan Martine, Peggy en Karen om dagelijkse onze toiletten te poetsen.
21/04/2015


koffiestop@work
In de week van 30 maart werd er in de leraarskamer een koffiestop@work georganiseerd.  We verzamelden 28,48 euro voor Broederlijk Delen! Dank lieve collega's!
3/04/2015


Twitter !
volg ons op twitter. Superhandig bij schoolreizen, bv. melding aankomst uur bus indien vertraging!
3/04/2015


Familienieuws
Beste ouders,

bij "stille ruimte" ontdek je het laatste familienieuws. Er werd ee broertje en een zusje en een neefje geboren maar we namen ook afscheid de voorbije maanden van enkele geliefden.
3/04/2015


Paaseieren op Goede Vrijdag als hoopvol teken !
Pasen is in de folklore onlosmakelijk verbonden met Paaseieren. Aan de kinderen wordt verteld dat de klokken op Witte Donderdag naar Rome trokken en gevuld met chocolade eieren terugkwamen. Ze strooien die rond in de tuin zodat de kinderen ze konden zoeken. Tussen Witte Donderdag en Pasen luiden de klokken in de kerk ook niet meer.

Het ei is een oeroud symbool van vruchtbaarheid en nieuw leven. Elkaar eieren schenken betekent mekaar vruchtbaarheid en een goed leven toewensen.

Het gebruik van paaseieren is ontstaan doordat de kerk in de Middeleeuwen verbood in de vastentijd eieren (net zoals dat gold voor vlees), of voedsel waarin eieren of vlees waren verwerkt te eten. Juist in die tijd leggen kippen veel eieren. Zo hoopten zich de eieren op. Ze werden dan als geschenken bij de pacht gedaan. Of bij wijze van "lenteoffer" geschonken. Voor christenen werd het ei tot symbool van de opstanding van Christus en de hoop op de opstanding van alle mensen. De schaal betekent het graf van Christus. Uit haar komt een levend wezen voort. Maar het is ook een teken van hoop. Het leert ons de moed niet op te geven.
 
3/04/2015


wist je dat ...
we op school enkel fruitsap aanbieden met stevia. We kiezen bewust voor gezonde dranken op onze school. Zo vullen we dagelijkse onze drinkfles met water . Water zorgt voor extra zuurstof tijdens de klasdag !
30/03/2015


Goede Vrijdag : hoopvolle boodschap
Op het einde van onze eigentijdse kruisweg voorzien we een 15de statie. Op die manier willen we op Goede Vrijdag toch hoopvol vooruit kijken. Het lijdensverhaal op zich is zwaar beladen voor veel van onze leerlingen. Voor ze op vakantie gaan, willen we ze toch een boodschap van hoop meegeven! Vandaar onze toegevoegde 15de statie.

Deze 15de statie zal symbolisch ingevuld worden. Met een teken van nieuw leven.
26/03/2015


tombola ten voordele digiborden
de ouderraad is momenteel volop prijzen voor de tombola aan het verzamelen. Deze tombola zal door hen worden georganiseerd tijdens ons schoolfeest van zondag 31 mei 2015. De tombola is ten voordele van digiborden in de lagere school. Het 6de en 5de leerjaar hebben reeds een digibord in de klas. Volgende klas is het 4de leerjaar!

Wie mooie prijzen heeft om te schenken aan de ouderraad, neem contact met één van de leden (zie verbonden  met - ouderraad). Alvast bedankt!
24/03/2015


eigentijdse kruisweg
 Met alle klassen van de school werken we rond de kruisweg. Elke klas maakt een creatief werk rond een statie van de kruisweg.
Op dinsdag 31 maart rond 14.30u brengen we  alle werken naar de kerk en plaatsen ze  of hangen ze bij de passende statie.
Op donderdag 2 en vrijdag 3 april komt elke klas de kruisweg bekijken.

Deze 'eigentijdse' en 'muzische' kruisweg  blijft  staan tot aan Pasen in de kerk.
 
24/03/2015


zondag 22 maart 2015 : wereldwaterdag
Een miljard mensen heeft geen drinkbaar water.
Geniet vandaag van water, zonder het te verspillen. 
Ga zwemmen. Vervang je andere dranken door zuiver water.
Ga na hoe je zuiniger met water kunt omspringen.
En als het regent? Maak een regenwandeling en spring in de plassen.

Vrijdag werd er maar liefst 300 liter water van het spaarbekken naar onze school gebracht met emmertjes door de kinderen van de lagere school. Onze kippen, plantjes op de speelplaats en moestuin zullen kunnen genieten van dit heerlijk sap bij warme dagen.
20/03/2015


internationale dag van het geluk

Neem vandaag de belissing en schrijf op een briefje : "Ik wil gelukkig zijn en ik  wil bijdragen aan het geluk van anderen." Hang het op een zichtbare plek.
We wensen iedereen een big smile en be happy!smiley

Gelukkig zijn, is genieten van wat je hebt en geloven in wat nog komt!
Ik ben gelukkig dankzij alles ..

20/03/2015


campagne Broederlijk Delen
lees meer over de campagne van Broederlijk Delen op onze pagina   'stille ruimte'.
Je vindt er ook de campagnekrant. De campagne loopt van 18 februari tot en met 5 april 2015. Dit jaar staat Peru in de kijker. Marco woont in het hooggebergte van Peru. Voldoende water, dat is het belangrijkste. Zijn plannen worden echter bedreigd door de grootschalige mijnbouw. Dit schooljaar geen koffiestop met de ganse school maar een heuse koffiestop@work in de leraarskamer.
18/03/2015


zonsverduistering
Vrijdag 20 maart rond 10u35 zal de zonsverduistering tussen Brugge en Gent op z'n best zijn! Breng dus een eclipsbrilletje of lasbril mee van thuis (zorg dat je bril genaamtekend is) zodat we met volle teugen kunnen genieten. Wij zorgen er alvast voor dat de speeltijd een beetje uitloopt.
18/03/2015


Wanneer starten de nieuwbouwwerken op onze school?
 Langs deze weg wenst de school in naam van het schoolbestuur en de directie de vele donateurs de voorbije 3 jaren  uitdrukkelijk te danken voor hun storting / donatie  in het kader van ons nieuwbouwproject.
 
De school zamelde intussen ruim 18.000 euro in en dit dankzij 180 donateurs de voorbije 3 jaren.
 
Wanneer zullen de nieuwbouwwerken eindelijk starten?
Jammer genoeg kunnen we hier geen antwoord op geven daar we afhankelijk zijn van de goedkeuring uit Brussel (agion – agentschap voor infrastructuur in het onderwijs). Ons dossier is volledig geactualiseerd en goed gekeurd. Het is nu nog wachten op een “go” vanuit de financiële dienst. Van zodra de geldmiddelen in Brussel beschikbaar zijn, kunnen we ons bouwdossier gunnen en na 8 tot 9 maanden administratieve verwerking zullen de bouwwerken eindelijk starten .
We hadden gehoopt eindelijk deze “go” te krijgen eind januari/begin februari 2015 maar jammer genoeg zijn we er weer niet bij. Misschien eind 2015? Laten we hopen.
Directie en schoolbestuur ondernemen ondertussen stappen om via verkorte procedures toch al werken te doen aan de gebouwen. Zo zullen de ramen van het kloostergebouw gerenoveerd worden in het najaar 2015. We zijn volop bezig met de onderhandelingen.
 
We lanceren een nieuwe oproep tot donaties om die reden pas bij het begin van komend schooljaar – oktober 2015 – in de hoop deze “go” ondertussen te hebben ontvangen.
13/03/2015


meester Anthony
Sinds kerst vervangt meester Anthony meester Bart.

Meester Bart staat voltijds in het eerste leerjaar sindsdien. Meester Anthony geeft les in het 4de leerjaar op woensdag en verzorgt de zorguren voor het 4de en 5de leerjaar.

Meester Anthony maakt deel uit van de werkgroep MOS op onze school.
10/03/2015


luizencontrole
Beste ouders,

Luizen en/of neten!
Het is een probleem waar we allemaal samen moeten tegen strijden. Kinderen met luizen blijven best thuis tot een behandeling is gestart.
 
We wensen als luizenvrije school het schooljaar af te ronden. Na de paasvakantie zullen via droge screening  alle kinderen gecontroleerd worden - dit alles wordt uiteraard discreet behandeld.
 
Kriebeldames (kinderverzorgster, directie, zorgco, secretaresse) zullen in de kleuterschool en de lagere school de kinderen op luizen controleren.
 
De ouders van de kinderen -bij wie levende luizen worden gevonden- worden door de directie of administratief medewerkster telefonisch opgebeld met de vraag om hun kind(eren) onmiddellijk te komen halen en te behandelen.
 
 
Van den Bussche Stefanie
directie
9/03/2015


START informatieve brieven via schoolwebsite
Beste ouders,

jullie reageerden massaal om de informatieve brieven niet langer op papier te ontvangen maar enkel nog te lezen op onze schoolwebsite.
 
Er werd vandaag rond 9.00 uur een mail verstuurd per klas naar jullie. Dit betekent de start waarbij we niet langer informatieve brieven op papier meegeven maar telkens een mailtje sturen naar de betrokken klassen met de mededeling dat er een nieuw bericht voor uw kind geplaatst werd op de schoolwebsite.

Brieven bestemd voor alle kleuters of alle lagere schoolkinderen of zelfs voor alle kinderen staan vooraan op de website (welkompagina) bij brieven gezinsoudsten.
Brieven bestemd voor een bepaalde klas of bepaalde klassen vind je terug bij deze klassen bij 'klasbrieven'.
 
Het is niet onze bedoeling om jullie drukwerk thuis te leveren.
Vandaar dat brieven waarbij een invulstrook of een deel dient ingevuld te worden nog steeds op papier zullen bezorgd worden.
 
Het is een groot succes : nog slechts 10 kinderen wensen de informatieve brieven op papier te ontvangen en 238 kinderen digitaal !
Alvast bedankt om mee te werken aan het stoppen van de papierberg of toch het verminderen er van. Dus de brieven van de oudercontacten voor de kleuters, 1ste,2de en 6de leerjaar zullen zeker op papier bezorgd worden.
 
We geven begin volgende week een briefje mee aan alle kinderen om na te kijken of iedereen alle mails goed heeft ontvangen.
 
Met vriendelijke groet,
Stefanie Van den Bussche
directie

PS : Bij het versturen sputterde de computer en outlook een beetje tegen door de hoeveelheid maiadressen maar ondertussen is dit recht gezet. De meeste ouders zullen de mail 3 of 4 keer per kind ontvangen hebben hierdoor. Onze excuses voor het ongemak!
 
27/02/2015


week van de vrijwilligers
Week van de Vrijwilliger : ook wij zetten ze graag in de bloemen

De ouderraad, fietsersbond, biboma, helpmama's en papa's bij activiteiten in de klassen of op school,  ... Elke dag zetten vrijwilligers zich in op onze school. Onmisbare helpende handen die, vaak achter de schermen, belangeloos en met plezier hun steentje bijdragen. 

We zeggen in koor DANK U WEL en geven hen graag nu en dan een attentie !
25/02/2015


leraar van het jaar wordt dit jaar een directeur : waarom een directeur belangrijk is op school
Leraar van het Jaar 2015 wordt een directeur
 
— SCHOOLDIRECTEUR: EENZAME MOTOR VAN DE SCHOOL? —
 
Klasse zet tijdens de Leraar van het Jaar uitzonderlijk directeurs in de kijker. Zij zijn manager, coach, administratief wonder, klusjesman (of -vrouw) … “Te veel voor één mens alleen”, zegt expert Eric Verbiest. Hoofdredacteur Pieter Lesaffer: “Directeurs hebben een waanzinnig takenpakket, maar zouden door het vuur gaan voor hun school. Daarvoor wil Klasse hen waarderen.”

Wil je meer lezen waarom een directeur belangrijk is op school, lees artikel in bijlage.

waarom een directeur zo belangrijk is voor de school
25/02/2015


colloquium voor directies
Directie, Stefanie Van den Bussche, zal van dinsdag 3 maart tot en met vrijdag 6 maart 2015 afwezig zijn vanwege het colloquium voor directies basisonderwijs van bisdom Gent. Zij wordt vervangen door juf katrien Caeckaert, juf 2de leerjaar. Op dinsdag 3 maart en donderdag 5 maart is Mieke Heene, administratief medewerkster op school tussen 8.00 en 12 uur en tussen 13 en 15.30 uur. Op woensdag 4 maart en vrijdag 6 maart zal juf Katrien de permanentie overnemen. De school is steeds bereikbaar via het antwoordapparaat : spreek dus gerust een boodschap in op ons antwoordapparaat ! Vicky Bourgonjon en Martine Haemerlinck, onze opvang-mama's,  zullen de poortjes aan de kleuterschool tijdens afwezigheid directie bemannen. 
24/02/2015


2015-2016 : 2 klasjes eerste leerjaar
Het lestijdenpakket voor volgend schooljaar zal ons toelaten om in het eerste leerjaar 2 afzonderlijke klasjes te maken. Er zitten momenteel 33 kinderen in de 3de kleuterklas. De ouders van deze 3de kleuterklassers ontvangen eind deze week een brief met info.
24/02/2015


houten tussenbordjes in de lagere school
De leerlingenraad vroeg of het mogelijk was om elke klas in de lagere school te voorzien van tussenbordjes. Dit zijn houten bordjes om tussen 2 leerlingen te plaatsen. In de klassen wordt er regelmatig in duo's gewerkt of coöperatief waarbij dergelijke bordjes zeer handig zijn in de plaats van een map of een boekentas. Ook bij toetsen kunnen deze handig ingezet worden. In het eerste leerjaar werden ze gemaakt door de papa van juf Joke, in het 4de leerjaar door enkele (groot)ouders en in het 5de leerjaar tevens door enkele (groot)ouders.
Daarnaast liet de school voldoende bordjes bijmaken zodat elke klas voorzien is. Dank aan de vele helpende handen! 
24/02/2015


Post voor Senegal
Op de ruilbeurs werd niet alles geruild. Heel wat puzzels bleven achter, samen met poppen, auto's, ... Een deel van dit speelgoed werd geschonken aan een organisatie dicht bij huis door het 3de leerjaar en we maakten een doos voor Diallo Salmane. Een meisje die school loopt in de kleuterschool te M'Bour, Senegal. Dankzij de steun van onze school kan zij naar school. De doos vol speelgoed zal een grote verrassing zijn!
Dank alvast aan de kinderen van onze school.
23/02/2015


kom dat zien! kom dat zien!
De carnavalsstoet zal straks om 14.45 uur van de school naar het Krakkeveld wandelen en terug. Kom je ook kijken of Mega Mindy terug van de partij is ? Of Superman? Of de circusdirecteur? Benieuwd hoeveel prinsen en prinsessen er dit jaar zullen zijn ! Dit jaar geen Raad van 11 maar heel veel toeters en bellen want het is circus en carnaval !
13/02/2015


verse groentensoep van soeperman Jan
Het is vandaag dikke truiendag , de verwarming staat een graadje lager. De kinderen kunnen een parcours afleggen in de tuin en we serveren straks verse groentensoep.
Soeperman Jan is een jonge ondernemer die dagelijks op de markt staat (in onze regio) met verse soep. Hij leverde voor ons tomatensoep met balletjes ! We zullen het lekker warm krijgen vanbinnen ! Bedankt, Jan!
13/02/2015


Damiaanactie : wat een succes!
Na de multimediaprojectie voor het 4de, 5de en 6de leerjaar werden er nog extra stiftjes verkocht. Onze school haalde in totaal 696 euro op of verkocht maar liefst 116 pakketjes. Dank voor de solidariteit !
13/02/2015


dolfijnen op onze speelplaats
Er staan 2 grote dolfijnvuilbakken op onze school ... waar komen die vandaan? Op stap uit het Boudewijnpark en eens kijken wat wij allemaal van leuks doen op onze school? Kijk snel bij MOS bij hun activiteiten en je leest er meer over!
6/02/2015


wist je dat ...
wist je dat er iedere maand een nieuw gedicht of bezinningstekst staat bij 'stille ruimte'.
3/02/2015


Damiaanactie : wat een succes!
Onze school verkocht maar liefst 100 pakjes stiften. Met 600 euro redden we 15 levens! Dank je wel aan iedereen!

Op maandag 9 februari geven we in de namiddag voor het 4de, 5de en 6de leerjaar een multimediaprojectie op school rond Damiaan en de actie.
3/02/2015


dikke truiendag
Op vrijdag 13 februari vieren we in de voormiddag dikke truiendag onder leiding van onze MOSploeg op school. Zorg voor een extra trui want de verwarming op school zal een beetje lager staan.
Om 10.00 uur zorgen we voor verse soep!
Dank aan het MOSteam
3/02/2015


carnaval op school
De krokusvakantie is in zicht, maar we gaan niet naar huis zonder carnaval te vieren !
 
Het carnavalsfeest gaat door op vrijdagnamiddag 13 februari 2015.
 
Dit jaar is het thema ‘circus’.
Uw kind mag zich dus verkleden als clown, acrobaat, leeuwentemmer, … .
Dit moet echter niet ! Uw kind kan zelf kiezen waarin het zich verkleedt. U hoeft ook geen pak te kopen !
 
Wie blijft eten op school, brengt ’s morgens zijn kledij mee (naamtekenen aub !) en verkleedt zich in de klas. Wie naar huis gaat, komt ’s middags verkleed naar school.
 
De stoet vertrekt om 14u45, onder politiebegeleiding, aan de school naar het Krakkeveld; rond 15u30 zijn we terug op school.

De peuters en 1e kleuters gaan niet mee in de stoet.
 
Tijdens de stoet mogen serpentines gebruikt worden, maar geen spuitbussen en confetti !
 
Bij regenweer gaat de stoet niet door.
 
3/02/2015


gezinsviering en instapviering Eerste Communie
Iedereen is van harte welkom op de gezinsviering en instapviering voor de eerste communicanten op zaterdag 7 februari  om 17 uur in de kerk te Kleit.
26/01/2015


nieuw initiatief leerlingenraad
De leerlingenraad neemt een schitterend initiatief op vraag van enkele leerlingen van de lagere school. Zie voor meer info bij 'verbonden met '  leerlingenraad.
22/01/2015


fiscaal attest voor- en naschoolse opvang
In de maand januari ontvangt u als ouder traditioneel het fiscaal attest voor- en naschoolse opvang. Er worden geen fiscale attesten uitgereikt aan ouders met nog openstaande schoolrekeningen voor 2014 . Gelieve deze openstaande schoolrekeningen voor 31 januari 2015 in orde te brengen of contact te nemen met Mieke Heene van het secretariaat of directie Stefanie Van den Bussche.
21/01/2015


VALENTIJNSONTBIJT door ouderraad
ZONDAG 8 FEBRUARI 2015 !

Uitnodiging in bijlage.
Inschrijvingsstrookje in bijlage.
Meer info omtrent sponsoring hieronder.
info sponsoring Valentijnsontbijt
uitnodiging Valentijnsontbijt
inschrijving Valentijnsontbijt
6/01/2015


gelukkig "NIEUW" jaar
Beste kinderen, ouders, grootouders, sympathisanten, 

we wensen je een magisch 2015

schoolbestuur, directie, onderwijzend team, personeel 
18/12/2014


familienieuws
Beste ouders,

bij "stille ruimte" ontdek je het laatste familienieuws. Er werden heel wat broertjes, zusjes en kleindochters geboren maar we namen ook afscheid de voorbije maanden van enkele geliefden.
18/12/2014


kerstviering kleuters en lagere school
Elke week steken we een kaarsje meer aan op onze adventskrans. Zo kijken we uit naar de geboorte van het kindje Jezus.

Advent is een tijd van wachten, wachten op Kerstmis.
We vieren opnieuw de geboorte van Jezus, ook al is dat tweeduizend jaar geleden gebeurd.

De ouders van de peuters en kleuters worden uitgenodigd op donderdag 18 december om 13u30 voor de Kerstviering met alle kleuters.
U mag gerust reeds om 13u15 in de kerk aanwezig zijn. De kleuters komen met hun juf naar de kerk en zullen vooraan plaatsnemen.

De ouders van de kinderen van de lagere school worden uitgenodigd op vrijdag 19 december om 8u45 voor de eucharistieviering rond Kerstmis .
Beide vieringen gaan door in de kerk van Kleit.

Mogen wij u vragen zelf geen foto’s te nemen. Een leerkracht neemt foto’s en zal deze op de website van de school zetten.
11/12/2014


STUDIE op school
In de studie wordt er gewerkt van 15.45 uur tot 16.30 uur. Gelieve ons niet te storen zodat we goed kunnen nadenken en leren.

Gelieve geen kinderen VOOR  16.30 uur uit de studie te halen.

Kinderen die niet in de opvang blijven tot 16.30 uur gaan niet langer mee naar de studie en maken dan huiswerk en leertaken thuis.
10/12/2014


nationale staking maandag 15 december 2014
 De 3 grote vakbonden organiseren een nationale stakingsdag op maandag 15 december 2014 in Brussel. Werknemers hebben de mogelijkheid om daarvoor het werk neer te leggen, ook in de scholen.
 
Onze school kan geen normaal lesverloop garanderen en bij gebrek aan personeelsleden ook niet voorzien in opvang. Daarom beslist het schoolbestuur de school op maandag 15 december 2014 te sluiten.
 
De school zal dus op maandag 15 december 2014 gesloten zijn (er is ook geen opvangmogelijkheid).
 
Dank voor het begrip.
1/12/2014


onze school werd bekroond met een GOUDEN Verkeer op Schoolmedaille
Onze school werd deze week door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning omwille van haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. In totaal reikt de VSV 14 gouden, 30 zilveren en 207 bronzen Verkeer op School-medailles uit op basis van de activiteiten die de scholen inrichten.
 
Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.
Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver, Goud en het Grote Voetgangersexamen) en de verkeersvaardigheid van jonge fietsers te verbeteren (Fietsbrevetten Brons, Zilver, Goud en het Grote Fietsexamen), maar ook de Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte nascholingen Verkeer op School.
Onze school is één van de veertien Vlaamse scholen die vorig schooljaar het maximum aantal punten verzamelde. In ruil krijgt de school daarvoor een ‘gouden’ medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een affiche, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en een gratis set voetgangers- en fietsbrevetten.
Momenteel bereikt de VSV met haar projecten bijna 1600 van de 3800 Vlaamse basisscholen. Ongeveer een op zes deelnemende scholen krijgt dit jaar een medaille. ‘De scholen met een gouden medaille behoren tot de absolute top wat verkeerseducatie betreft en verdienen dus een dikke proficiat. De cijfers tonen aan dat er daarnaast nog zeker ruimte is voor groei. De medailles zijn een win-win-situatie voor de scholen en voor de VSV, en de grootste winst boeken uiteindelijk de leerlingen die dankzij onze projecten verkeersvaardiger worden’, besluit VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer.
21/11/2014


maandag 1 december = gewone schooldag
Beste ouders,
op onze school verwachten we maandag 1 december 2014 (provinciale stakingsdag) alle personeel waardoor de school haar werking kan verzekeren en het een gewone schooldag is.
21/11/2014


gezinsviering "advent" zaterdag 29 november
Op zaterdag 29 november starten we samen de advent in de kerk te Kleit om 17.00 uur. De school werkte een sfeervolle misviering uit waarbij groot en klein uitgenodigd worden om dit samen te "vieren". Laten we samen stil staan en een lichtje voor elkaar zijn in deze donkere dagen van het jaar. Van harte welkom.
18/11/2014


oma en opa aan de top
We zetten alle grootouders op woensdag 3 december 2014 in de bloemetjes. De kleuters en het eerste en tweede leerjaar nodigen hun grootouders uit naar een groots circusspektakel in de sporthal. Denk eraan om tijdig het invulstrookje aan de juf of meester te geven zodat oma en opa een inkomkaartje krijgen en kunnen genieten !
Er zullen special guests zijn : sint en piet!
14/11/2014


op tijd komen
De school start om 8.30 uur 's morgens en om 13.15 uur 's middags. Na de herfstvakantie verwachten we ALLE kinderen op tijd op school.

 
21/10/2014


schooltoelage
Wie denkt in aanmerking te komen voor een schooltoelage, kan de nodige
documenten komen afhalen in het bureel. Of je stuurt een mailtje en dan geven
we het bundeltje mee met je kind. Denk niet te vlug dat je niet in aanmerking
komt, de barema’s zijn terug opgetrokken!
20/10/2014


veiligheid aan de schoolpoort
We doen een warme oproep om samen met ons voor een veilige schoolomgeving te zorgen. 

Dus samen verkeers- en parkeerregels respecteren.

Zorg ook dat de bewoners van onze straat hun woning kunnen bereiken.

Maar ook enkele praktische afspraken:
Spreek duidelijk met uw kind af waar hij/zij opgehaald wordt. De rij van de afhalers in de lagere school komt buiten aan de bruine deur.
Blauw hek voor kinderen die zelfstandig met de fiets  naar huis gaan of te voet richting sporthal De Berken of oversteken .
Bruine deur voor kinderen die zelfstandig te voet naar huis gaan richting kerk.

Het houten hekje aan de kleuterspeelplaats steeds dichtdoen als je uw kind brengt of komt ophalen.
20/10/2014


vrijdag 17 oktober ... dag van de jeugdbeweging
 Vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden kinderen en jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Dank aan de vele leiders en leidsters in naam van de ouders van onze school! Benieuwd of we alleen chirojeugd zullen zien op onze school of ook enkele scouts en gidsen?
8/10/2014


groen poortje kleuterschool
Beste ouders,
gelieve het groene poortje aan de kleuterspeelplaats steeds dicht te doen bij aankomst of vertrek van school tijdens de voor -en naschoolse opvang. Dit voor de veiligheid van alle kinderen op onze school en in het bijzonder voor onze allerkleinsten ! Dank voor de opvolging!

1/10/2014


pannenkoekenverkoop ouderraad
Een digibord in de lagere school? Dankzij de ouderraad best mogelijk! Steun hen en bestel ook een pakketje pannenkoeken.
bestelbon pannenkoeken ouderraad
15/09/2014


GEZOCHT : computers
Beste ouders,
worden de computers op het bedrijf waar u werkt vernieuwd? Geef gerust onze school- en directiegegevens door. In de lagere school zijn heel wat computers in de klas aan vernieuwing toe. Platte schermen zijn ook welkom. Neem steeds vooraf contact met directie Stefanie Van den Bussche. 
11/09/2014


Jaarthema " Iedereen verdient een applaus! "
Circustechnieken in de kijker en de 8 intelligenties. Op zoek naar talent en talent in actie! We kunnen niet van alle kinderen dezelfde sterren maken wel kunnen we er voor zorgen dat ze allemaal schitteren!
5/09/2014


start nieuw schooljaar
Beste ouders,

binnenkort start het nieuwe schooljaar. We ontvangen u graag bij de start van het schooljaar op de klassikale info-avonden. We starten steeds om 19.30 uur in de refter waar de laatste wijzigingen in het schoolreglement worden toegelicht. Leden van de ouderraad verwelkomen u met een drankje samen met directie en het team.

Om 20.00 uur trekken we naar de klassen en wordt de klas/leefgroepwerking toegelicht.

Ouders van peuterK1 verwelkomen we op maandag 8 september - ouders van het eerste en tweede leerjaar op dinsdag 9 september - ouders van het 3de en 4de leerjaar op donderdag 11 september - ouders van 5de en 6de leerjaar op maandag 15 september en op maandag 29 september de ouders van de 2de en 3de kleuterklassers (donderdag 18 september kan niet doorgaan).
25/08/2014


wie zijn wij?